archidea

Díjak és kedvezmények

Tudnivalók a díjazással kapcsolatban
Egy terv, vagy más munka valós értéke abban mérhető, hogy megéri, vagy nem éri meg. Ha a Megbízó elégedett, mivel számára hasznos volt, vagy éppen hasznott hozott a munkánk, akkor az a munka értékes volt. Ebben benne van a munka díja, de a ráfordított idő is, sőt a Megbízó ideje is. Kerülhet egy terv sokba, de ha az megépülve sok örömet okoz a tulajdonosnak, akkor megérte. Kerülhet egy szakvélemény sokba, de ha sikerül általa találni egy kedvezőbb árú megoldást, amivel nagyobb a megtakarítás, mint a szakértői díj, akkor nem volt drága.

Díjaink nehezen kategórizálhatók, mivel munkánk a megbízónk igényeihez, az adott feladat specialitásaihoz illeszkedik. Sok esetben nem is határozható meg előre, hogy egy munka mennyi időt vesz igénybe. Részben azért mert sok esetben a feladatok menet közben is változnak, mivel a Megbízó igényei, vagy éppen körülményei változnak, részben pedig azért, mert a ráfordított idő, vagy éppen a részhatáridő harmadik személytől függ (a hatóság határozza meg az egyeztetés időpontját, késik a szakhatósági állásfoglalás, a kereskedő nem tudja időre biztosítani a színmintát stb.

Díjainkat, a fentiek alapján, bizonyos munkákra tudjuk megadni, tájékoztató jelleggel.
 
Díjtáblázat

Szaktanácsadási munkák díja    
Szaktanácsadás az irodában  max. 1,5 óra időtartammal*
26.670.- bruttó
Helyszíni szaktanácsadás, max. 1,5 óra időtartammal* 30.480.- bruttó
Helyszíni szaktanácsadás max. 0,5 óra időtartammal* 20.320.- bruttó
Helyszíni szaktanácsadás max. 1,5 óra időtartammal, ha felkészülést, előkészítést igényel* 38.100.- bruttó  
Helyszíni szaktanácsadás max. 0,5 óra időtartammal, ha felkészülést, előkészítést igényel* 25.400.- bruttó 
Helyszíni szaktanácsadásról írásos emlékeztető díja azonos a helyszíni szaktanácsadás díjával. 
(Például egy 1 óra 25 perces helyszíni szaktanácsadás és a szaktanácsadáson elhangzottak összefoglalása írásban bruttó 30.480.- + 30.480.- = 60.960.-) 
 
   
Épületszerkezetek nedvességének mérése azonos a helyszíni szaktanácsadás díjával.
(Például egy 25 perc alatt elvégezhető nedvességmérés és egy 1 óra 20 perc időtartamú helyszíni szaktanácsadás díja 20.320.- + 30.480.- = 50.800.-)  
   
Épületszerkezet hő- és páratechnikai ellenőrzése számítással (rétegrendenként) 15.240.- bruttó
*Az irodai és a helyszíni szaktanácsadás vázlatok, rajzok, szöveges munkarészek (emlékeztető, szakvélemény stb.) készítését nem tartalmazza. Az írásos emlékeztető díját a fenti táblázat tartalmazza. Rajzok, vázlatok díja egyedi megállapodás alapján kerül meghatározásra, ennek hiányában azonos a szöveges munkarész díjával.
 
 
     
Tervezés előkészítési munkák díja    
Épületek alaprajzi felmérése (felmért hasznos m2-enként) 953.- bruttó
Épületek homlokzatának felmérése (felmért homlokzati m2-enként) 953.- bruttó
Épületek teljes felmérése (felmért hasznos m2-enként) 1.778.-  bruttó
     
Kiszállási díj   
Kiszállási díj az iroda 25 km-es körzetében 7.620.-bruttó
Kiszállási díj minden további 50 km távolság 7.620.- bruttó
     

Kedvezmények:

  • THT-tagsággal rendelkező Megbízóink részére az építészeti szaktanácsadás díjából -10% kedvezményt biztosítunk.
  • Ismétlődést tartalmazó feladatok esetén egyedi kedvezményt adunk. Ilyen jellegű munka például épülethatároló szerkezet utólagos hőszigetelésének méretezése különböző vastagságú hőszigetelő réteg alkalmazása esetén, vagy több azonos alaprajzú szinttelvagy azonos homlokzattal rendelkező épület felmérése.

Lehet, hogy olyan munkával bíz meg minket, aminek díjazása a fenti táblázatban nem szerepel. Ilyen esetben a feladat előzetes megbeszélését követően egyedi árajánlatot adunk.


Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!« Vissza
Legutolsó hozzászólások
Téma: 5 szempont tervezőválasztáshoz
Archidea: Köszönjük az értékelő szavakat! A mélyebb megismerésnek természetesen több formája lehetséges! Várjuk megkeresését az oldalunkon megtalálható kapcsolatfelvételi módok bármelyikén: http://archidea.h
Téma: 5 szempont tervezőválasztáshoz
Eleonóra: Tisztelt Csapat!Elolvastam - tulajdonképpen mindent -, ami a weboldalukon található. Jó benyomást szereztem - igaz, kevés közzétett - referencia munkáikról.\r\nA weboldal felépítése kiváló! A munkatár
Téma: Bocci lámpát tervezünk :)
Archidea: Alulról felfelé tekintve látható ilyen nézetben ez a kép. Amúgy az összes gömb külön szálakon, de egy csomagba kötve a mennyezetről függ. Oldalról nézve a szélsők kicsit megemelkednek mintegy gömbhéjr